Prvo da vam se predstavim,ja samAna,velika zaljubljenica kolača,torti i svega slatkoga.Ideja o blogu je nastala jedne većeri(u jako kasne sate)dok sam kao i svakog dana pregledavala vaše blogove i moram priznat da imamo zaista jaaakkkoooo bogatu blogosferu,stoga Vas sve ovim putem pozdravljam.Ja sam još veliki početnik tj bebica prema vama iskusnim i odličnim blogerima ali obečajem da ću s maksimaloo truditi i dati sve od sebe.Obožavam vaniliju,čokoladu,voće pistaciju,kokos i tako dalje i doista mi je bilo teško odlučiti se odakle,gdje i kako započeti,pa evo odluka je pala na predivnu,laganu torticu od sira.S obzirom da su topli dane ne tako daleko iza nas predstavljam vam veličanstvenu malina cheescake.
MALINA CHEESCAKE
Sastojci:
100g Digestive keksa
50g maslaca
5 listova želatine
2 veća jaja
100g šećera
2 vanilin šećera
1 limun(sok i korica)
0,5dl vode
400gr krem sira (meni najdraži vivis ili mascarpone)
150gr bobičastog voća po želji (ovog puta maline)
2dl slatkog vrhnja
PRIPREMA
Pripremiti kalup za tortu(ili prsten) promjera 20cm. Obložiti ga masnim papirom za pečenje.
Maslac otopiti na laganoj vatri. Kekse samljeti tako da vam ostene i nešto većih komada(za pod zub),te ih dobro izmješati sa maslacem .Utisnuti u dno kalupa,poravnati i staviti u hladnjak dok pripremamo kremicu.
Želatinu staviti u hladnu vodu da omekša.
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka i istuči ih sa mrvom soli u čvrst snijeg,stavit sa strane. Zatim žumanjke sa šećerom i vanili šećerom tući na pari cca 5min,dok postane gusto.
Kremastom siru dodati sok i koricu limuna, izmješati pa dodati pripremljenu kremu od žutanjaka.Pjenjačom sve dobro izmješati.
Želatinu ocjediti pa otopiti u 0,5dl vode na laganoj vatri,te dodati u sir. Sve dobro promješati mikserom da se poveže al kratko,pola minute.
Smjesa je dosta tekuća.
Pjenjačom umješati snijeg.
Slatko vrhnje istući ali ne prečvrst da vam nebude kasnije masno.
Lopaticom ga umješati pripremljenu smjesu.
Kremicu istrest u kalup i stavit na hlađenje.
Za to vrijeme skuhajte maline sa 100gr šećera,Kuhajte oko 5 min,dok nebude skroz gusto,zatiim procjedite kroz sito da maknete koštice ukoliko vam smetaju al i nemorate,vama po volji.
Na ohlađenu torticu prelijte maline i ostavite najbolje preko noći u hladnjaku.
sutradan guštajte u divoti.
U slast.
Nema komentara:
Objavi komentar